tisdag 8 december 2009

Hej jag heter Sofia Bjurström..


..Och jag bor i det vackra Dalarna.
Här springer vi runt i träskor och äter falukorv varje dag.
På fritiden målar vi kurbits och rider på dalahästar.
Eftersom vi har isbjörnar på gatorna här så är det kanske en självklarhet att vi åker skidor dagarna i ända och skoter till skola/jobb, då vi har snö året om.
Vi pendlar varje dag för att jobba i Falu koppargruva där utvinner all färg som vi målar allt vi kan och kommer över med. Lycka till att hitta ett hus som inte är rött i denna del av sverige. De lite finare tjejer sitter hemma hela dagarna och stickar, virkar och syr folkdräkter som är den självklara vardags- och festutstyrslen för oss dalkullor och dalmasar.
Eftersom vi är så ingrodda i oss själva så accepterar vi inte människor som kommer utifrån.
Vi vallfärdar till Kupolen för att handla minst en gång i veckan. För att köpa på oss det som inte finns i de små byhålorna som vi faktiskt kallar hemma.
Traktorer, vafan är det för något? Vi plöjer alla våra åkrar med handkraft där vi sedan sår allt som vi kan komma att behöva under det följande året.
Ändå så finns det nån dalmas som hört talas om mobiltelefon och internet men ingen som sett något sådant. Vi anser att tvättning av egen kropp ej är nödvändigt annat än vi jul och midsommmar. Utedass på gården är en självklarhet då vi ändå vill göra våra behov lite privat.

Det snackas mycket om Dalarna, men nu vet ni i alla fall hur det ligger till!

Inga kommentarer: